Betaalwijzen schotelexpert.nl

paypal-ideal

iDeal:                              

Meest gestelde vragen:
 1. Wat is iDEAL?
 2. Hoe werkt iDEAL?
 3. Wat moet ik doen om met iDEAL te betalen?
 4. Ik heb een betaling gedaan, hoe weet ik zeker dat ik heb betaald?
 5. Ik heb betaald, hoe weet ik zeker dat de webwinkelier deze betaling heeft ontvangen?
 6. Kan ik een iDEAL-betaling terugdraaien?

1 - Wat is iDEAL? 
Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk uw online aankopen afrekenen. iDEAL is het systeem dat u direct koppelt aan uw internetbankierprogramma bij een online aankoop. Om gebruik te maken van iDEAL hoeft u zich niet te registreren, bestanden te downloaden of een account aan te maken. Maakt u gebruik van internetbankieren bij ABN AMRO, Fortis, Postbank, Rabobank of SNS Bank dan kunt u direct met iDEAL betalen. U rekent dan snel en gemakkelijk af in de vertrouwde internetbetaalomgeving van uw eigen bank. Betalen zoals u eigenlijk al gewend bent.
 • U bestelt een product
 • Kies iDEAL als betaalmethode

2 - Hoe werkt iDEAL?
Betalen met iDEAL doet u in een paar stappen:
 • U bestelt een product
 • Kies iDEAL als betaalmethode
 • Selecteer de bank waar u uw bankzaken al online regelt
 • U komt direct in het bekende internetbankierprogramma van uw bank
 • De relevante gegevens van uw aankoop zijn al ingevuld
 • Op de voor u bekende manier keurt u de betaling goed
 • U ontvangt een bevestiging van uw bank
 • U keert terug naar de webwinkel, bestelling en betaling geslaagd!
U zult snel merken dat het allemaal heel eenvoudig is!
Voordelen voor u als consument
iDEAL biedt u een aantal voordelen ten opzichte van andere betaalmethoden:
 • iDEAL is betalen via internetbankieren, dus vertrouwd en veilig.
 • Betalen met iDEAL kan meteen, u hoeft zich niet te registreren, bestanden te downloaden of een account aan te maken.
 • U kunt iDEAL direct gebruiken als u internetbankiert bij ABN AMRO, Fortis, Postbank, Rabobank of SNS Bank.
 • iDEAL is gemakkelijk en snel in gebruik, alle betaalgegevens worden voor u ingevuld en u wordt direct op de hoogte gebracht van de geslaagde betaling.
 • U houdt constant controle en overzicht op uw betaling, de iDEAL betaling wordt meteen verwerkt en zichtbaar in uw rekeningoverzicht.
 • Uw naam en rekeningnummer worden pas aan de webwinkelier verstrekt nadat u de betaling heeft goedgekeurd. Anders dan bij creditcard-betalingen houdt u zo zelf controle over de verstrekking van deze persoonlijke gegevens.

3 - Wat moet ik doen om met iDEAL te kunnen betalen?
Betalen met iDEAL is het betalen van uw internet aankopen met internetbankieren bij een van de deelnemende banken. Wanneer u bij een webwinkel het logo van iDEAL aantreft dan kunt u daar met iDEAL betalen.
Heeft u nog geen toegang tot internetbankieren bij een van de deelnemende banken? Neem dan contact op met de bank van uw keuze om dat snel te regelen. Dan kunt u binnenkort al uw online aankopen met iDEAL betalen!

4 - Ik heb een betaling gedaan, hoe weet ik zeker dat ik heb betaald?
Wanneer u een bestelling met iDEAL betaalt, krijgt u nadat u akkoord heeft gegeven een bevestiging van uw bank. Ook vindt u direct na de betaling, deze betaling terug in uw rekeningoverzicht binnen de internetbankieromgeving. Wanneer u de betaling heeft afgerond, kunt u direct inloggen bij uw bank en in uw eigen rekeningoverzicht de betaling terugvinden.

5 - Ik heb betaald, hoe weet ik zeker dat de webwinkelier deze betaling ontvangt?
De webwinkelier krijgt altijd bericht van de status van de betaling zodat hij kan inzien of de betaling succesvol is afgehandeld.

6 - Kan ik een iDEAL-betaling terugdraaien?
U kunt een iDEAL-betaling niet terugdraaien. Tijdens het betaalproces wordt u nadrukkelijk verzocht een akkoord te geven voor een betaling. Wanneer u het akkoord op dit betaalverzoek geeft, kan deze handeling niet ongedaan worden gemaakt.

PayPal:

Wat is PayPal?
Deze online betaalservice is ontworpen om veilig financiële transacties via het internet uit te kunnen voeren. Ze fungeren als een soort veiligheidsbuffer. Hieronder de uitleg van het Pay Pal systeem.

Hoe werkt het?
Met PayPal kun je online winkelen zonder dat jouw financiële gegevens bloot gegeven worden . Je kunt je heel eenvoudig bij hen aanmelden via je e-mailadres. Hiervoor moet je in eerste instantie natuurlijk wel eenmalig de gegevens van je bankrekening of je creditcard aan hen verstrekken. Vanaf dat moment heb je bij hen een rekening, een pay pal account, die gekoppeld is aan jouw e-mailadres, en dat geldt ook voor alle andere mensen die bij hen een rekening hebben lopen.

Om geld over te maken naar een andere Pay Pal gebruiker hoef je dan ook alleen maar het e-mailadres van deze andere gebruiker te weten. Keur je jouw betaling goed, dan wordt het bedrag automatisch van je pay pal account afgeschreven. De betaling wordt nog eens bevestigd via een e-mail.

Je kunt ook zelf geld op deze pay pal account storten en dan direct hiermee betalen. Het openen van een pay pal account, het overmaken van geldbedragen naar andere PayPal gebruikers en het storten van geld op uw eigen pay pal account is gratis. Aan het opnemen van geld van je eigen paypal account, het ontvangen van geld op je pay pal account of het omzetten van ander valuta is niet altijd gratis.

Jouw financiële gegevens zijn bij Pay Pal opgeslagen op hun servers en die gegevens blijven bij hen, ze verstrekken ze nooit aan anderen. Alle informatie die verstuurd wordt tussen jouw computer en hun servers is door hen gecodeerd.

Voordelen Paypal:

PayPal biedt een manier aan om veilig en snel aankopen te doen op internet. Het is een internationaal geaccepteerde manier van betalen, ze bieden je tevens aankoopbescherming en voorzien in geschiloplossing.

 • Aankoopbescherming: Krijg je een e-mail over een betaling die je niet herkent en die je dus niet wilt goedkeuren, dan kun je bij de Pay Pal klantenservice reclameren en ben je in de meeste gevallen niet aansprakelijk voor de betaling.

Geschiloplossing: Is er sprake van een geschil, omdat je òf betaald hebt voor iets dat je niet ontvangen hebt, òf omdat hetgeen je gekocht hebt niet in de verste verte lijkt op waar je voor betaald hebt, dan bemiddelt PayPal voor je middels hun “Oplossingsinformatie” platform.